На пресконференцията, свикана от Областния съвет на БСП, социалистите се мотивираха пред журналистите за декларацията си на недоволство от снегопочистването в града, изпратена преди дни до медиите. Лидерите на червената партия заявиха категорично, че според тях Община Враца се е провалила в зимното почистване, заради ненавременна и неадекватна реакция.

Областният председател Иво Лилов, Цветелина Дамяновска, Стефка Мерджанкова и Иван Иванов обявиха, че настояват за смяна на шефа на БКС, за който не знаят дали е назначен с конкурс или по друг начин.

От БСП настояват за конкретни данни кога, къде и с колко машини е стартирало снегопочистването и защо при техника и запаси от сол за хиляди левове, градът бе блокиран от преспите? Въпросите бяха зададени и на кмета Калин Каменов на февруарското заседание на Общинския съвет. Червените очакват неговия отговор на следващата сесия.

Колкото до "теста" за солта на Мерджанкова, всеки лично може да го направи, като си погледне обувките, след като е минал слалома из снежните улици на града.