Общинският съветник Пламен Ганецовски поиска да бъде отстранен от длъжност и назначеният като контрольор на БКС Илиян Нисторов, който на два пъти беше предлаган за отстраняване и беше спасяван от групата на ГЕРБ в местният парламент. В подкрепа на Момчил Младенов се обявиха сенаторите Борислав Банчев и Пламен Ганецовски, кметът на село Бели извор Кирил Илиев и други. Те бяха категорични, че БКС се е справило със снегопочистването в града, макар и с малкия бюджет и амортизираната техника.

Въпреки това, по думите на кмета на града Калин Каменов, организацията на дружеството е била лоша. Имало е много непочистени от снега улици, за които на БКС няма да се плати. Заместник-кметът Мария Попова пък представи одитен доклад от 24.01.2017 г., според който в дружеството са открити редица нередности. Сред тях са нарушения на Закона за обществените поръчки и на Кодекса на труда.

Момчил Младенов напълно отрече твърденията в одитния доклад. По думите му той му бил предоставен 5 минути преди заседанието и едва е имал време да го прочете. За Medianews Младенов разкри, че одиторите били четирима, двама от Враца и двама от столицата.

Под доклада софийските специалисти не се били подписали. В дадената почивка преди гласуването коментарите на съветниците извън протокола бяха интересни. Според някои одитният доклад бил поръчков, според други атаката срещу Младенов била политическа и целяла прехвърляне на кметски отговорности само върху него. Други припомняха, че имало случай пътници да бутат тролей по неразчистен булевард. От групата на БСП пък определиха одитния даклад като "удар под кръста" за Младенов.

След допълване на името на Нистеров в докладната се премина в режим на гласуване. За отстраняване от длъжност на управителя и контрольора гласуваха 23-ма съветници, 8 бяха против, а 4-ма се въздържаха.

Решено бе до избирането на нов управител БКС да се управлява от главения счетоводител на дружеството Емил Богданов. След гласуването пък няколко души от зрителите в залата прогнозираха, къде на шега, къде наистина, какво ще се случи, ако пак отново завее и ни затрупа дълбок сняг.