В докладната се казва: "По време на падналия обилен снеговалеж на 05/06.01.2017 г. и следващите дни Общинското дружество "БКС-Враца" ЕООД, на което е възложено снегопочистването в града, реагира със сериозно закъснение и при изключително ниско качество на изпълняваните дейности. Ненавременните и некачествено извършени дейности, продукт на некомпетентното ръководство и организация на снегопочистването в гр. Враца, на които всички ние станахме свидетели през последната седмица, доведоха до образуване на ледени "коловози” по улиците, затрупани тротоари и спирки, огромни ледени участъци, непочистени и непроходими второстепенни улици”.

Вносителят на докладната д-р Иво Ралчовски, председател на групата общински съветници от ПП ГЕРБ, твърди, че не е спазван графика за извозване на сметта и са образувани купища смет в отделните непроходими райони на града, което отново е задължение на управителя на "БКС-Враца" ЕООД.

Д-р Ралчовски посочва, че независимо от предприетите действия от страна на кмета на Община Враца за упражняване на непрекъснат контрол върху изпълнителя на снегопочистването в града - "БКС-Враца", чрез неговия управител Момчил Младенов, до ефикасен резултат не се е стигнало. Вследствие на създалата се кризисна ситуация от липсата на ефективно почистване и поддържане на пътните настилки са възникнали сериозни проблеми за пешеходци и автомобили, застрашаващи здравето, живота и имуществените интереси на граждани и институции.

В докладната пише още: "Поради явно несправяне с вменените задължения и неадекватни управленски решения на управителя на "БКС-Враца“ ЕООД, както в конкретната ситуация, така и системно във всички ръководени от него дейности в общинското дружество, предлагам да прекратим действащия Договор за възлагане на управлението на "БКС-Враца", сключен на 10.04.2012 г. и удължен с Допълнително споразумение от 16.06.2015 г. с г-н Момчил Младенов. До избора на управител на "БКС-Враца" ЕООД чрез публичен подбор, предлагам за временен управител Емил Михайлов Богданов, главен счетоводител на "БКС-Враца" ЕООД.”

Такива са мотивите на съветниците от ГЕРБ във врачанския парламент. Ще бъдат ли прекратени правомощията на шефа на БКС, Момчил Младенов? Ще се стигне ли до реализация на Проекта за решение по тази докладна? Това ще стане ясно след гласуване на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет на 31 януари. Непобедимата природа ли разклати стола на управителя на БКС или друга, по-земна сила, това вече са хипотетични догадки без конкретен отговор.