До 12 октомври 2019 г., включително заявление може да подаде и избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, и иска да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес не по-късно от 14 дни преди изборния ден. Искането се прави писмено пред Общинската администрация по настоящ адрес, при условие че избирателят има настоящ адрес през последните 6 месеца преди изборния ден в съответното населено място. В искането се посочва и датата на адресната регистрация по настоящ адрес.

До 19 октомври 2019 г.,включително, избирател може да поиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък,допуснати спрямо него,с писмено заявление до кмета на общината, кметството или кметския наместник не по-късно от 7 дни преди изборния ден.

До 21 октомври 2019 г., включително, избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, но не са подали заявление в срока (до12октомври2019г. включително), може да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако заявят това не по –късно от 5 дни преди изборния ден и при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна секционна избирателна комисия.

В избирателните списъци се вписват, съответно дописват имената на гражданите, които имат право да гласуват, но са пропуснати, както и тези, за които е отпаднало основанието, на което са били заличени. Лицата, които са изтърпели наказание лишаване от свобода или не са вече под запрещение, или е отпаднало основанието, на което са били лишени от правото да избират в държава членка на Европейския съюз, се вписват в избирателните списъци след представяне на съответен документ в общината или кметството.

Вписването се извършва по искане на избирателя от общинска администрация, до предаването на списъците на секционната избирателна комисия. Дописването в изборния ден се извършва от секционната избирателна комисия по постоянен адрес (адрес на пребиваване).

Вписването, съответно дописването, се извършва след представяне на документ за самоличност и на удостоверение за пребиваване –за гражданин на друга държава членка на Европейския съюз, подал в срок декларация по чл. 408, ал. 1от Изборния кодекс.

Лице, което е вписано в списъка на заличените лица, но има право да гласува, може да поиска да се запознае с основанието за заличаване от избирателния списък и да поиска да бъде изключено от списъка на заличените лица с писмено заявление до кмета на общината, кметството или кметския наместник, или чрез електронно заявление през интернет страницата на общината, което се предава незабавно от общинската администрация на компетентния кмет на общината, кметството или кметския наместник. Заявлението съдържа доказателства и документи удостоверяващи правото на лицето да гласува.