© МВР

На 23 август от служители на ОДМВР - София и РУ - Ботевград е проведена регулярна полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества. В хода ѝ около 12.30 часа криминалистите извършили проверка на 24-годишен криминално проявен мъж. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, след като у него били открити четири хартиени сгъвки с бяло прахообразно вещество с тегло около 10 грама, реагиращо на амфетамин.

Три часа по-късно в полицейския арест попаднали още трима криминално проявени мъже - двама от Ботевград и жител на с. Врачеш. При извършена проверка на автомобила, с който се придвижвали, в дрехата на единия, са открити около 100 грама суха зелена тревиста маса- марихуана и около 50 грама бяло прахообразно вещество - амфетамин. Откритите количества наркотични вещества са иззети, а по двата случая са образувани досъдебни производства.

В рамките на текущия месец, при проведените на територията на община Ботевград ежеседмични полицейски акции срещу престъпленията с наркотични вещества, са образувани пет досъдебни производства, задържани са седем души, иззети са общо около 170 грама марихуана и около 60 грама амфетамин. Полицейските действия по линия „наркотици“ продължават активно.