© Община Лом

С първа, втора и трета награда за спектакъл бяха отличени съответно „Хотел между тоя и оня свят” от Ерик Шмит на театрална трупа „Чай-ки” от София, „Бъркотии в хотел Уестмистър” от Рей Куни на читалище „Иван Вазов” Костинброд и „Вражелец” на театралите от читалище „Йордан Йовков” Алфатар.

Отличието за младежки спектакъл отиде при детско-юношеската театрална школа към читалище „Отец Паисий" в Самоков за „Ние, врабчетата” от Й.Радичков.

Наградата на публиката беше присъдена на театралната школа към Военния клуб в Бургас за постановката „Женско царство” от Ст.Л.Костов.

Надя Асенова от читалище „Христо Смирненски” в Златица беше отличена за режисура на спектакъла „Опечалена фамилия” от Бранислав Нушич, а наградата на Община Лом отиде при театралите от читалище „Наука” в Ябланица за спектакъла „Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников.

Фестивалът продължи една седмица и в него взеха участие 19 театрални самодейни колектива от страната, оценявани от жури в състав: Наташа Колевска – театровед и драматург, Николай Поляков – режисьор и Пламена Гетова – актриса в театър „Българска армия“. Всички представления се играха в Народно читалище “Постоянство 1856”, организатор на театралния фестивал.