Служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) проведоха тази сутрин специализирана операция в Мездра. Спецакцията е започнала в 5.00 часа.

По информация на Medianews.bg са проверени няколко лица от криминалния контингент, свързани с разпространението на наркотици. Претърсени са мнижество адреси. Има задържан един младеж.

По информация на btv са извършени обиски на няколко адреса, като е ровено за амфетамини и оръжие. По непотвърдена информация акцията е свързана с неотдавнашния арест на кмета на Галиче Ценко Чоков.

Мобилни екипи на ГДБОП и на мездренската полиция проверяваха часове наред преминаващите автомобили на входно-изходните пътни артерии на града - в района на бензиностанция „Лукойл” при Кременска рампа и на Общинския пазар. Използвана е и криминалистичната лаборатория.

Блокирани за няколко часа бяха изходите на Враца в посока Мездра и в посока Монтана, където също се проверяваха преминаващи автомобили.

От Областната дирекция на МВР - Враца уточниха, че официална информация за спецоперацията ще бъде разпространена по-късно от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.