Разкрити престъпления на територията на РУ Монтана

- служители на РУ Монтана са заловили 47-годишен монтанчанин, извършил кражба на пари и вещи от три автомобила в областния град. Преди две седмици мъжът противозаконно отнел 200 лв и други вещи от лек автомобил "Фолксваген Голф“ в гр. Монтана. В хода на разследването е изяснено, че на 2 юли т.г. отключил и повредил заключващия механизъм на паркиран товарен автомобил "Мерцедес Спринтер" в град Монтана, от който извършил кражба на парична сума, като по данни на собственика на МПС нанесена щета е в размер на 100 лв. Тази седмица откраднал и портфейл с лични документи и около 10 кутии с цигари от паркиран лек автомобил в гр. Монтана. Част от откраднатите пари и вещи са върнати на собствениците.
- Три акта по Закона за движение по пътищата са съставени на 44-годишна жителка на село Габровница, предоставила за управление на 12-годишния си син нерегистрирано по законния ред АТВ. По случая е образувана преписка в РУ Монтана.
- 43-годишен монтански жител е задържан за 24 часа в РУ Монтана за кражба на пилета от частен имот в областния град. Птиците са върнати на собственичката.

- служители на Участък Бойчиновци са върнали откраднат велосипед на собственика му от село Мърчево. По данни на тъжителя вчера сутринта установил, че бил откраднат велосипеда му „Крос“, на стойност 100 лв, който оставил пред кметството в селото. Като извършител е установен 21-годишен от село Портитовци, общ. Бойчиновци.

- служители на Участък Чипровци са разкрили кражба на метална врата и касата й, противозаконно отнети от сградата на бившето ТПК в гр. Чипровци, на стойност 100 лв. Като извършител е установен 60-годишен жител.

- служители на РУ Монтана са установили 20-годишен криминално проявен монтанчанин, противозаконно отнел мобилния апарат на 51-годишна жителка на областния град на 24 април т.г. в района на автогарата в гр. Монтана

- криминалисти от РУ Монтана са заловили 39-годишен жител на кв. „Кошарник“, който на 11 юли т.г. направил опит да открадне тротинетка, собственост на 67-годишна монтанска жителка.

- Двама жители на село Лехчево, община Бойчиновци, са глобени за продажба и съхранение на незаконно добита дървесина.

Разкрити престъпления на територията на РУ Лом

- Служители на Участък Брусарци са установили 53-годишна жителка на село Дондуково, която на първи юли т.г. проникнала през незаключената врата в къщата на 42-годишна жителка на гр. Брусарци, откъдето извършила кражба на дамска чанта, съдържаща 450 лв, лична карта и различни по вид дамски аксесоари. Част от откраднатите вещи са върнати на собственичката. Установен е и 42-годишен рецидивист от село Крива бара, който през месец май откраднал инструменти от незаключен гараж в селото и ги предал в пунт за изкупуване на черни и цветни метали.

- Служители на РУ Лом са върнали на собственичката му откраднат от капак на кола скъп мобилен телефон. По случая е установен 37-годишен рецидивист от крайдунавския град.

- Установен е и 21-годишен криминално проявен от гр. Лом, който през месец юни откраднал от паркирано ремарке в гр. Лом 10 гуми в комплект с алуминиевите им джанти, втора употреба. Снети са сведения от купувача на откраднатите гуми.

- жителка на село Якимово е санкционирана за притежание на акцизни стоки без бандерол – след сигнал в дома й били намерени полиетиленов плик, съдържащ 0,152 кг ситно нарязан тютюн и 140 къса цигари.

Разкрити престъпления на територията на РУ Берковица

- служители на РУ Берковица са върнали 4 алуминиеви автомобилни джанти, противозаконно отнети на 8 юли т.г. от частен имот в берковския кв. „Раковица“. Като извършител е установен 24-годишен от същия квартал.

- 20-годишна жителка на гр. Берковица е установена като извършител, счупил преди седмица с камък предното панорамно стъкло на лек автомобил в гр. Берковица.

Разкрити престъпления на територията на РУ Вършец

- служители на РУ Вършец са установили 30-годишен от село Долно Озирово, който в началото на месец юли откраднал 5 метални оградни пана от двора на бивше училище в селото.