Регистрираните кандидати за кмет на община Мездра са: Иван Аспарухов, издигнат от инициативен комитет, Генади Събков (Коалиция "БСП за България"), Стефан Стефанов (Коалиция ,,Продължаваме промяната – Демократична България“), Радослав Маринов (Партия „Възраждане“), Камелия Каменова (ПП ,,Български възход“) и Йордан Гергов (Коалиция „Алтернатива на гражданите“).

Кандидатите за съветници във вече 17-местния Общински съвет са общо 130. Те са издигнати от 10 партии и коалиции, вкл. един независим кандидат. Регистрираните и обявените от ОИК са ПП ГЕРБ, Коалиция "БСП за България", ПП „Има такъв народ“, Местна коалиция ЗНС (Земеделски народен съюз), ВМРО - Българско национално движение, Партия „Възраждане“, Коалиция „Алтернатива на гражданите“, ПП ,,Български възход“, Коалиция ,,Продължаваме промяната – Демократична България“ и Местна коалиция ДПС (ПП „Новото време“, ДПС).

В 22-те села в община Мездра, в които ще има пряк избор за кметове на кметства, кандидатите са общо 49. Те са издигнати от 9 партии, коалиции от партии и местни коалиции, както и от 3 инициативни комитети.

В селата Горна Бешовица, Злидол, Кален, Старо село и Цаконица ще бъдат назначени кметски наместници, тъй като броят на жителите с постоянен адрес е под 100.

Броят на избирателите в община Мездра, които са включени в предварителните избирателни списъци, е 16 342-ма. 9 194 от тях са с постоянен адрес в гр. Мездра, а останалите 7 148 - в съставните села на общината.