Водач, управлявал лак автомобил под въздействието на алкохол над 1,2 промила, е задържан в РУ Монтана. На 23.12.2023 г. около 03,10 ч. в с. Мърчево била извършена полицейска проверка на лек автомобил "Форд Галакси", управляван от 48-годишен от същото село. Проба с техническо средство алкотест дрегер отчела 1,79 промила алкохол в издишания от водача въздух. Лекият автомобил е иззет от органите на МВР.
По случая е образувано досъдебно производство.

Водач, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, е заловен при полицейска проверка в гр. Монтана. На 26.12.2023 г. на ул. "Димитър Еерийски" е спрян за проверка лек автомобил «Рено Меган Сценик», движещ се към бул. "Трети март". При извършената проба на 49-годишния водач от обл. Видин с техническо средство дрегер са установени 0,76 промила алкохол в издишания от него въздух.
На нарушителя е съставен акт по ЗДвП. Работата по случая продължава.

Трима водачи, шофирали под въздействието на алкохол над 1,2 промила, са задържани на 22.12.2023 г.
В гр. Берковица служители на РУ Берковица извършили проверка на лек автомобил "Волво", управляван от 52-годишен водач от гр. Монтана. Проба с дрегер отчела 1,28 промила в издишания от водача въздух. На място е извършен оглед на автомобила, който не е собственост на водача и не е иззет.

В гр. Лом на ул. "Пристанищна" бил спрян за проверка лек автомобил "Ауди А4", собственост и управлявано от49-годишен местен жител. При извършената проверка с техническо средство "алкотест" 7510 е установено, че водачът управлява под въздействието на алкохол в размер на 1,29 промила в издишания въздух. Лекият автомобил е иззет от органите на МВР.

В с. Дългоделци при проверка на лек автомобил "Пежо 207", собственост и управляван от 48-годишен местен жител, с техническо средство "алкотест" е установено, че водачът управлява под въздействието на алкохол 1,76 промила в издишания въздух. Лекият автомобил е иззет от органите на МВР.

На нарушителите са съставени актове по ЗДвП и наложено задържане до 24 часа по ЗМВР. По случаите са образувани досъдебни производства.