Недоволните искат контрол на трафика и недопускане движението на ТИР-ве по 50-десет километровата отсечка.
„Тормозът на камионите спря за малко в края на миналата година, когато се ремонтираше отсечката край Добри дол. Тогава ТИР-те минаваха само по Е-79, но щом ремонта приключи те отново се върнаха при нас”, разказва кметът на Славотин Личко Цолов. Той допълва, че след стачката на хората от село Димово са отпуснати 12 милиона лева, пътят е ремонтиран, но тировете отново преминават през село Славотин. Според него над 70% от камионите са турски.

За две години само в Славотин са станали 15 катастрофи, засега само с материални щети. Четири са случаите, при които заради бясната скорост камиони са са врязали в къщи, а два пъти е разрушена една и съща къща. Положението на живеещите в тези села е нетърпимо, възмущава се кметът. Ограничения на скоростта от 50 километра има, но не се спазва. Дори преминават и камиони над 12 тона. При трафик от над 600 камиона за денонощие къщите се напукват, а шумът и непрекъснатия страх от инциденти правят живота на местните хора непоносим.

След писмо до Областното пътно управление и внесената подписка сега недоволните очакват в петък да ги чуят експертите на АПИ при областния управител на Монтана Ивайло Петров. За да преградят с телата си пътя ще поискат разрешение от кмета на община Монтана Златко Живков.