От документите по делото става ясно, че през месец юни миналата година в местността "Присоето“ в землището на Роман се е съвкупил с И. И. П. като я е принудил към това със сила. Разведеният мъжкар я стискал за ръцете и заплашвал, че ще я пребие и ще я зарови. Въз основа на досъдебното производство и събраният доказателствен материал съдът се е произнесъл на основание чл. 152, ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс, където е указано, че който се съвъкупи с лице от женски пол като го принуди към това със сила или заплашване се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Съдът е отложил изпълнението на наказанието за срок от три години, считано от влизане в сила на присъдата. Сексуалният насилник е осъден да заплати на потърпевшата И. И. П. сумата от 5 000 лв., представляваща неимуществени вреди за преживени болки и страдания, унизена чест и достойнство. Гражданският иск на насилената дама е бил в размер на 40 000 лв., но съдът го е отхвърлил като неоснователен и недоказан.

MediaNews категорично се разграничава от тиражирането на “жълти новини” в някои медии, но няма как да не споменем, че дамата по време на насилието е била с червени дамски бикини тип прашки и с алена къса рокличка с дълъг метален цип. И други подробности от тоалета й има в описа на веществените доказателства по делото, но не е наша работа да ги описваме.

Само може да си мислим разни неща за това какво е търсила с подсъдимия в местността "Присоето” така облечена. Насилникът пък, разбрахме, че бил управител на фирма. Май не е могъл да управлява добре мераците си при особената ситуация. Той има право да обжалва решението на съда, но при така произнесената присъда ще трябва в продължение на три години да е особено внимателен в действията си с представителки на нежния пол.