Водещи на концерта бяха Сандра Георгиева и Румен Иванов, ученици от СУ „Св. Климент Охридски”, които припомниха най-характерните народни традиции и обичаи за Бъдни вечер и Коледа. По-сетне зрителите се докоснаха до магията на коледуването, пресъздадено от Мъжката фолклорна група „Змей Горянин”.

Аплодисментите на публиката заслужиха и най-малките артисти - малчуганите от Детска градина „Звездичка” с ръководител Галя Николова, които изпълниха танца „Снежинки и джуджета”. А на най-послушните деца Дядо Коледа раздаде подаръци.

На сцената се изявиха също „Балетните снежинки” от втори клас в СУ „Св. Климент Охридски” и „Джуджетата музиканти” от I до IV клас с ръководител Деница Ценова, които се представиха с „Коледна изненада”, а децата от IV клас пресъздадоха театралната сценка „Чедото”.

За празничното настроение на зрителите допринесоха и талантливите певици Стела Кръстева и Мирела Николова с изпълненията си на народните песни „Болна ми лежи хубава Яна”, „Самодива” и „Мър мале”. Коледен поздрав отправиха младите червенокръстци от Клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле” с ръководител Петя Илиева.

Мъжката фолклорна група „Змей Горянин” зарадва почитателите на българския фолклор с народните песни „Дунавско хоро се вие” и „Елено моме”, а Женската фолклорна група „Плетеница” - с „Коледна звезда”, „Дунаве, бели Дунаве” и „Нова година”.

Кулминацията на коледния концерт беше сценичната изявя на Светлин Миланов, който подари на своите почитатели от Зверино букет от най-популярните си песни.

Празничната програма окръглиха есетата на Милена Петкова и на Сандра Георгиева, председател на Ученическия съвет към СУ „Св. Климент Охридски”.

Снимки: Борис Кръстев