В приветствието си Иван Аспарухов благодари за подкрепата на Георги Първанов, на своето семейство и на всички онези, които, въпреки лишенията, на които са били подложени през изтичащия мандат 2015-2019 г., са устояли. "Най-важното е, че не се предадохме, подчерта Аспарухов. Те не ме предадоха - и аз не ги предадох!"

"Искаме ли Община Мездра да върви по пътя, по който вървя през последните 4 години? Със заблуди, дезинформация и оплюване на всичко, което е направено преди това… - попита риторично Аспарухов. Аз мисля, че не можем да позволим това.

Искаме ли да бъдем управлявани еднолично, без да се зачита мнението на специалистите, на експертите, без да се зачита мнението на хората? Не трябва да позволим това.

Искаме ли тези, които вземат решенията, да нямат нищо общо с нашия град и община? Това не бива да го позволим."

"Ние поемаме ангажимент Община Мездра отново да стъпи на коловоза на икономическото развитие и растеж, заяви Аспарухов. Ангажираме се да привлечем необходимите инвестиции за осигуряване на трудова заетост. Да създадем стимули за насърчаване на предриемачеството и за възраждане на личните земеделски стопанства, с цел осигуряване на качествени продукти за детските, учебни, здравни и социални заведения.

Поемаме ангажимент да изведем общинската болница от тежкото финансово състояние и задлъжнялост, да осигурим достойни доходи на медицинските специалисти, качествено и достъпно здравеопазване на всички жители на общината.

Ще направим всичко възможно да подпомогнем финансово развитието на нашите читалища, да стимулираме нашите талантливи деца и състави да се развиват в сферата на изкуствата. Да наситим културния календар с традиционни, съвременни музикални и танцови прояви, да възстановим Мездра рок фест и симпозиума по скулптура.

Ще направим така, че спортните клубове да продължат да се развиват чрез равнопоставен достъп до финансов ресурс и спортна инфраструктура. И не на последно място - ще върнем отново Мездра на картата на България като съвременна туристическа дестинация.

Скъпи приятели,

това можем да го направим само по един-единствен начин, каза в заключение Аспарухов. Можем да го направим заедно, единни за община Мездра!"

"За мен е чест, че мога да се изправя пред вас, да бъда застъпник за тази чудесна листа, заяви от своя страна Георги Първанов. Това е не само заявка за една силна администрация, но и за един работещ Общински съвет. Наистина качествени хора!

С Иван Аспарухов сме съратници от много време и, което е още по-важно - добри приятели. А това в политиката се случва рядко. Но за Иван мога да го кажа с чисто сърце и съвест. Определено смятам, че той е находка не само за Мездра, но че той е национална фигура. По-добрият кмет, откъдето и да го погледнеш. Този, който може да оправи нещата. Това е Кметът! Доказал се, със солидна, разумна, реалистична, работеща Програма за управление на община Мездра. В нея няма изхвърляне, няма идеология. И ще има нашата, вашата и моята подкрепа!

Освен всичко друго, Иван Аспарухов е човек честен и почтен. Той е добър патриот, той е един истински българин. И ще управлява община Мездра с мисъл за всеки един от вас, но и с мисъл за България. Такива държавници ни трябват. Аспарухов е не просто човек от политиката, той има държавническо мислене, самочувствие и поведение.

И ако досега - като партньори, като част от моя екип, ми е помагал много, дошло е време да помагам аз, каза в заключение Първанов. Затова, ако реши г-н Кмета след 27-ми, може на граждански начала, без хонорар, да бъда част от неговия екип, да бъда негов съветник. С удоволствие ще приема!".

"Събрали сме се заедно, за да сложим край на най-безперспективното, най-лъжовното, най-безинфраструктурното управление на община Мездра от нейното създаване до днес, заяви инж. Георги Валентинов, кандидат за общински съветник от листата на коалицията, представител на Земеделския народен съюз. Четири години се нагледахме и участвахме в един невероятен фарс, наречен "успешно управление на Община Мездра". Едно управление, което ще се запомни единствено с това, че младите, кадърни и образовани наши съграждани бяха принудени да напуснат работните си места и да търсят препитание къде ли не.

Четири години се нагледахме как половината от вас в тази зала отиват рано сутрин да работят във Враца, Ботевград, София. И вечер се прибират, за да видят - вместо една просперираща община, каквато беше Мездра преди 4 години - да видят една община, безвъзвратно тръгнала по нанадолнището!

Затова всички ние си подадохме ръка - за да можем да върнем децата си в този град и община! За да можем да върнем в Мездра професионализма!"

"Преди 4 години опитахме, бяхме на ръба да успеем, стигнахме до балотаж, но не успяхме да победим за кмет на общината, заяви Тошко Стоянов, кандидат за общински съветник, председател на ПП АВБ - Мездра. Спечелихме 7 кметски места по селата - все достойни хора, които искаха да работят всеотдайно за благото на хората.

Вкарахме четирима общински съветници. Въпреки че бяхме поставени в една страхотна изолация от странното, даже за България, мнозинство в Общинския съвет - БСП-ГЕРБ-ДПС, три години и половина ние бяхме една опозиция достойна, конструктивна. Подкрепихме всички важни решения, които трябваше да се вземат за благото и просперитета на община Мездра. Не подкрепихме и дори блокирахме такива решения, които смятахме, че са погрешни и неблагоприятни. Работихме активно във всички комисии.

Сега задачата ни е една: Иван Аспарухов - кмет на общината и стабилно представителство от тези достойни хора в Общинския съвет!", каза в заключение Стоянов.

"Днес заставаме единни пред вас - един екип от кандидати за общински съветници, който съчетава опита и професионализма с енергията на младостта - в името на добруването и просперитета на всички жители на община Мездра, заяви инж. Николинка Кътовска, кандидат за общински съветник и ръководител на групата съветници на ПП АВБ през мандат 2015-2019 г. Заставаме единни зад един изключително достоен човек. Най-успешният кмет на община Мездра, преобразил облика на нашия град - г-н Аспарухов!

Какво ни обединява? Това, че обичаме града си и неговите хора. Имаме енергия за работа и отговорност да направим така, че да добруват децата ни в нашата община. Познаваме проблемите на града, на общината, на хората - и сме готови да работим за тяхното разрешаване.

Не вярваме в чудеса. И затова обещаваме само усилена работа, силна мотивация и последователност, за да се случват добрите неща. Ще работим за това Мездра да се върне на достойното си място сред останалите общини, а хората да усетят професионализма и човечността в работата ни.

За разлика от много други кандидати, ние можем да говорим не само в бъдеще време. Защото постигнатото и изграденото от мнозина от застаналите тук, пред вас хора, още се вижда и още се ползва от всички ни.

Казвам това, защото най-лесно е да опознаеш и да съдиш за един човек по делата му. Защото вярвам, че нямат смисъл никакви приказки за това колко е важно да сме добри и справедливи, ако на дело не показваме как става това. Защото вярвам, че са излишни всякакви убедителни реторики, ако не живееш и не работиш така, както твърдиш в това, което казваш.

Затова ние се обръщаме днес към Вас за подкрепа. Искаме един мандат - нашия мандат, мандата на хората, които обичат общината си и имат идеи за нейното развитие. С нашия опит и знания - и с Вашата подкрепа - можем да върнем самочувствието и увереността на общината и на хората.

Защото само заедно, само единни можем да бъдем силни и да успяваме. Да тръгнем към този успех с №68 в бюлетината на предстоящите избори!", призова в заключение инж. Кътовска.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания