На заседание на РИК - Враца, проведено снощи, предложението секретарската длъжност да бъде дадена на ДПС не получи необходимото квалифицирано мнозинство. От присъстващите на заседанието 12 членове на Районната избирателна комисия 7 гласуваха "за”, а останалите 5-ма бяха "против”. "За” гласуваха 4-мата представители на ГЕРБ в комисията, двамата на ДПС и този на АБВ, а против бяха двамата представители на БСП и тези на Реформаторския блок, Патриотичния фронт и ББЦ. Отсъстваше представителят на Атака.

Поради липсата на необходимото мнозинство за приемане на това предложение РИК - Враца реши, че е налице решение за отхвърляне, съгласно чл. 70, ал. 4 от Изборния кодекс, което подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

Тази вечер от 17.00 часа РИК - Враца ще заседава отново за назначаването на 15-те Секционни избирателни комисии в община Роман. Ако отново липсва необходимото мнозинство от две трети от присъстващите членове за вземане на положително решение, СИК в община Роман ще бъдат назначени от Централната избирателна комисия.

В останалите 9 общини от област Враца Районната избирателна комисия вече назначи секционните комисии.