Мирослав Гетов
от Мирослав Гетов

Регионален сбор на членове и симпатизанти на ВМРО от общините Червен бряг, Мездра, Плевен, Никопол, Долна Митрополия и Троян се проведе на 19 март в околностите на село Реселец. Инициативата, която се реализира за трета поредна година, бе на червенобрежката структура на „войводите” с председател Цветомир Цветанов.

Събитието уважи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на „Патриотичния фронт” коментира актуалните събития по света и у нас - войната срещу ИДИЛ, кризата с бежанците в Европа, терористичните атентати в Брюксел. Каракачанов коментира също предложението на ВМРО за връщане на задължителната казарма, проблемите с битовата престъпност и в хумористичен стил обрисува съвременни български политик.

В момента общинските структури на Организацията се готвят за Шестия редовен конгрес на ВМРО, който ще се състои на 17 април в столицата. Патриотите от Врачанско ще бъдат представени на конгреса от 55-ма делегати, в това число 17 от община Враца и 5-ма от община Мездра.