Шефът на полицията във Враца каза, че по случая са извършени голям обем оперативно-издирвателни мероприятия, проведени са множество беседи с криминалния контингент по събирането на доказателства и по разплитането на престъплението е работено почти месец. Старши комисар Янколов поясни, че двамата задържани са криминално проявени, регистрирани са за кражби и грабежи.

Иван Гешев заяви, че възнамерява занапред прокуратурата да обърне повече внимание на борбата с битовата престъпност. Той даде висока оценка на сътрудничество между полиция и прокуратура при разплитането на случая. Христо Терзийски изрази съгласие с мнението на Гешев и акцентира върху добрата екипна работа, вследствие на която е разкрито престъплението.

Припомняме, че тялото на брутално убития Тодор Кулин беше открито в локва кръв в собствения му дом на 3 юли. На този етап мотивите на обвинените в убийството не са известни, а прокуратурата работи по версията за близко познанство на единия от задържаните с жертвата. За този вид тежки престъпления Законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотна присъда или доживотна без право на замяна.