В шампионата, който се състоя в Денс клуб "Роял", взеха участие 19 състезатели на Спортен клуб по снукър "Мездра 2013", като в основната схема намериха място 16 любители на щеката. Атрактивната проява е включена в спортния календар на Община Мездра за тази година.

По пъти си към финала Радослав Дочовски елиминира миналогодишния шампион Денис Иванов с 2:1 фрейма, а на полуфиналите се наложи над Ивелин Дойнов с 2:0. Другият финалист - Тихомир Йорданов, спечели срещу Иван Тончев с 2:0 части, а на полуфиналите надделя над неговия брат Цветослав Тончев с 2:1 фрейма.

Призьорите в шампионата получиха купи, грамоти и парични награди, осигурени от Община Мездра и от СК по снукър "Мездра 2013". Наградният фонд на турнира бе 150 лв.

Специалния приз за най-голям брейк - 31 точки, заслужи Тихомир Йорданов.

Връчени бяха още три отличия: за най-атрактивен състезател - на Денис Иванов и за добро представяне на Александър Константинов и Иван Тончев.

Този уикенд, 8 и 9 април, най-добрите състезатели на СК по снукър "Мездра 2013" ще вземат участие в седмия ранкинг турнир от Републиканското първенство, който ще се проведе в Пловдив, информира в аванс председателят на клуба Нина Данколова.

На 22 и 23 април в София са финалите на Републиканския шампионат за мъже, а на 13 май Мездра ще бъде домакин на Републиканското първенство за жени. Ден по-късно в столицата е Републиканският шампионат за младежи до 21 години.