При влизане в Черна гора българските граждани следва да представят един от следните документи:

  • отрицателен резултат от PCR тест, не по-стар от 72 часа, считано от момента на влизане в Черна гора;
  • удостоверение за извършена ваксинация – поставена съответна последна доза или поне първа доза от ваксина срещу COVID-19;
  • документ за отрицателен резултат от бърз антигенен тест, издаден от оторизирана лаборатория и не по-стар от 48 часа към момента на влизане в Черна гора;
  • документ за положителен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест, издаден от надлежна лаборатория, по-стар от 14 дни, но не по-стар от 180 дни преди датата на влизане в Черна гора.

Децата на възраст до 5 години са освободени от задължението да представят диагностични тестове. Изискванията не важат и за гражданите, пристигащи в Черна гора от Албания, Косово, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина и Република Северна Македония и имат постоянно или временно пребиваване в тези държави или са пребивавали на тяхна територия поне 15 дни.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се свържат с: Посолството на Република България в Подгорица на тел: +382 20 655 009 и на дежурен телефон в извънработно време: +382 69 143 298; +382 69 133 616 (номер за спешни случаи).