Обект на извършената проверка са и блок „Младост“ №1, блокове, намиращи се на ул. „Втори юни“№70, ул.“Мито Орозов“ №45 и ул.„Братя Миладинови“ №10 в гр. Враца. Експертите констатираха, че строително-монтажни дейности по обновяването на жилищните сгради се извършват съгласно одобрените работни проекти.

На територията на община Козлодуй, комисията провери изпълнението на строително-монтажните дейности на блок №1 и №2 в ж.к. 1 и блокове № №54, 55, 56, 57 и 58 в ж.к. 2. На обектите са изпълнени монтаж на РVС дограма, топлоизолация по фасади, топлоизолация и хидроизолация по покриви, отводнителна система на покрива, водопроводни и канализационни работи в общите части на сградата – сутерена, подмяна на ел. инсталацията и осветлението, шпакловка и бояджийски дейности в стълбищните клетки, мълниезащита и заземление. Предстои подписване на Констативен акт „Образец 15“ за установяване годността за използване на строежите и издаване на разрешение за ползване.

Общинска администрация - Козлодуй е изградила нова вертикална планировка, озеленяване и поливна система към ремонтираните жилищни сгради, създаващи по-благоприятна среда в границите на обекта. Комисията на Областна администрация – Враца констатира, че предвидените мерки за енергийна ефективност са изпълнени съгласно всички изисквания на одобрените проекти.

По график, утвърден от областния управител продължават проверките и по всички останали обекти, санирани по Националната програма.

Областна администрация – Враца информира гражданите, чиито сгради се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност, че могат да подават жалби и сигнали към експертите на тел. 0882745336.