Два часа обезпокоената жена чакала със слушалката на ухото, след което мъжки глас й съобщил, че операцията е минала успешно, на дъщеря й са сложени четири златни пирона и оставало да сложат шина.

От Апелативна прокуратура поясняват, че мнимият доктор обяснил, че ще изпрати човек, на когото тя да предаде парите, като попитал в какви банкноти ще бъдат те. Тя отговорила, че има 29 броя по 100 лева, 77 - по 50 лева и другите били по 20 лева. Тогава мъжът я накарал да му продиктува номерата на банкнотите от по 100 лева и тя го сторила. След това била накарана да направи същото за банкнотите от по 50 лева, но „д-р Николов” изведнъж я спрял. Той казал на жената да отиде до центъра на селото, където щял да я чака човек и я разпитал как ще бъде облечена. Притеснената майка сложила всичките пари в найлонов плик и тръгнала към центъра на селото, където я чакал подсъдимият Нешко Петров. Той обаче се възползвал от плячката и не предал парите на ортака си.

На следващата сутрин, отново на домашния й телефон се обадил „докторът“, и казал, че парите били изчезнали. Прецаканият измамник й съобщил всички данни на Нешко. Обяснил, че има синя кола „БМВ”, живее в село Арчар, има кафе - бар, баба му се казва Ангелина, а майка му Илияна е в Италия. Били й продиктувани и номерата на два мобилни телефона. Измамената жена проумяла, че е жертва на алоизмамници и се обадила в полицията, откъдето бързо спипали Нешко. Той е осъден да заплати на пострадалата жена сумата от 9 000 лева за причинени имуществени вреди.