Новият областен управител на Видин е Ани Арутюнян. До сега тя е била заместник-областен управител на същата област. Хоноруван преподавател е в катедра "Политология" в Университета за национално и светонто стопанство в София. Арутюнян има богат опит в разработването на образователни и изследователски проекти в сферата на предприемачеството, насочени към малки и средни предприятия, както на национално, така и на международно ниво, се казва в съобщението на правителствената информационна служба.

Ани Арутюнян сменя на поста Иво Атанасов. Преди да стане областен управител на Видин той беше депутат в 45-ото, 46-ото, 47-ото от "Има такъв народ", а в 48-ото Народно събрание влезе в "Продължаваме промяната". Иво Атанасов е завършил право в Софийския университет "Климент Охридски". Работил е като нотариус и съдия във Видинския районен съд. От 1992 г. е адвокат във Видинската адвокатска колегия. В професионалния си опит е бил юридически консултант в банки и в български и чуждестранни дружества.

За областен управител на Благоевград е назначен Георги Динев. Той беше депутат от ГЕРБ в три парламента - 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание. Георги Динев е и бивш председател на Общинския съвет в Петрич.

Той сменя на поста Мария Димова. Тя беше назначена през юли 2023 г. Димова е от Банско и е активист на "Продължаваме промяната".

За областен управител на Добрич е назначен Румен Русев. Той главен секретар на Областна администрация Добрич от 2016 година. Юрист по образование, притежава дългогодишен опит в администрацията. Бил е също секретар на община град Добрич.

Румен Русев заема мястото на Йорданка Костадинова, която зае поста областен управител на Добрич през юли 2023 г. Костадинова беше депутат на "Продължаваме промяната" в два парламента. Има дългогодишен опит като фармацевт, в продължение на 10 години е работила за немска фармацевтична компания.

Новият областен управител на Плевен е Николай Абрашев, който до момента беше заместник-областен управител. Той е работил е в община Плевен като медиатор, отговарял е за младежките дейности - програми и заетост. Завършил е магистратура по "Мениджмънт" в Стопанската академия "Димитър А. Ценов" в Свищов.

Освободената днес от длъжността областен управител на област Плевен Виолета Иеремиева ще бъде назначена за заместник-областен управител на същата област, се казва в правителственото съобщение.


Източник: mediapool.bg