Поклонение на оброка на Св. Никола Летни в местността „Креща” в землището на мездренското село Типченица се състоя на 9 май. Службата се прави по традиция всяка година при едноименния параклис. По този повод водосвет отслужи Траянополският епископ Киприян, протосингел на Врачанската Св. Митрополия.

Курбан за здраве и благополучие на жителите на планинското селище дадоха семейство Георги и Лидия Нинови, които са сред дарителите за възстановяването на параклиса „Св, Никола Летни”. Той се намира до останките на средновековен манастирски комплекс, датиращ от времето на Втората българска държава (XIII в.), чийто патрон също е бил светецът-покровител на нивите и лозята и повелител на дъждовете.

Параклисът бе осветен през пролетта на 2011 г. Първата копка за съграждането на храма е направена на 9 май 2009 г. Същинското строителство обаче е извършено през следващата година. Христолюбивото начинание струваше над 10 000 лв., половината от които бяха осигурени от Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет. Останалите пари за богоугодното дело постъпиха от дарители, а безвъзмездния труд бе от миряните от планинското селище, което е един от най-известните лозарски и пипиниерски центрове във Врачанско.