© facebook

Домакин на фестивала е крепостта „Баба Вида“, където ще бъде представена магичната сила на съвременното изкуството с куклени спектакли, театрални постановки, кино под звездите, творчески работилници, арт базар и др.

Летенето с балони е една от най-популярните атракции, която привлича милиони туристи в Кападокия, в съседна Турция. Това преживяване е достъпно и в България и започва да набира все повече популярност. Едната възможност да полетите с балон е от 28 юни до 1 юли във Видин в рамките на арт фестивала The River.

Общо седем балона ще летят над старопрестолния град и река Дунав, като специално за Джулай морнинг ще има полет в 05:50 ч., който ще съвпадне с изгрева на слънцето. По време на фестивала ще има още арт работилници, прожекции на филми и театрални постановки. Програмата на The River може да разгледате тук.

Още една възможност да полетите с балон предлага и четвъртата балонена фиеста в Белоградчик, която ще се проведе между 20 и 23 септември. Полетите над Белоградчишките скали ще се осъществяват сутрин и вечер при подходящи метеорологични условия. Освен да полетят с балон, посетителите на фестивала ще могат още да се включат в редица други активности като джип сафари, разходки с ATV, дегустация на вина и др. Най-важните новини около фестивала в Белоградчик може да следите тук.


Източник: hdnevnik.bg