През теоретично и практическо обучение за работа с връстници ще преминат 15 младежи на възраст 18-29 години от Северозападна България. Те ще получат финансиране за реализиране на собствени природозащитни кампании и инициативи. Доброволците ще приложат своите умения заедо с гимназисти от училищата СУ„Васил Кънчов“ и СУ „Христо Ботев“ във Враца.

„В рамките на проект „Младежки доброволци - за еко образование“ ще бъде разработен методичен подход и наръчник “Младежки доброволци обучават младежи за опазване на околната среда”. Практическите и теоретични обучения ще се извършват в края на месец септември и месец октомври 2017. Обучените доброволци ще бъдат включени в последващи инициативи и дейности на фондация „ЕкоЦентрик“ и Дирекция на ПП „Врачански Балкан“.”- каза Христина Банчева, координатор на проекта от водещият партньор фондация „ЕкоЦентрик”

От Дирекция „Врачански Балкан” съобщиха, че желаещи да се включат в проекта трябва да попълнят въпросник на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdC1NAzJ-gnffV7aUGwZrwUFO2GhPGj5fCmhZgrxO6h5kfBqg/viewform?c=0&w=1&includes_info_params=true&fbzx=6847574667022006000 .