"Ще се радвам на вашето присъствие, още повече, че всички ние сме героите на тези книги, сподели специално за читателите на MediaNews преди премиерата Георги Апостолов. Ще ми бъде приятно да чуя Вашето мнение и впечатленията от моите писания. Бъдете живи и здрави. Поздрави. Авторът".

Георги Апостолов е роден на 7 септември 1950 г. в гр. Мездра. Завършва "Икономическа социология" във Висшия икономически институт "Карл Маркс". Работил е като журналист във вестниците "Вечерни новини", "Работническо дело", "Дума", "Новинар" и много други печатни издания. Издал е повече от 25 книги. Под наслова "Демократически сказания" читателите са се срещнали с четири книги, посветени на живота ни по време на "Прехода". Най-популярни сред тях са "И си рече Бай Онзи" и "Съседът на звездите". Другите са разкази, пътеписи, краеведски хроники, исторически очерци. Основна тема в творчеството му е съдбата на обикновения човек в годините на "демокрацията". Освен трите си деца, има награди за очерци, репортажи, разкази и фейлетони.

Валентин Бояджиев (1950 г.) е завършил журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". Повече от четири десетилетия работи като репортер, редактор, отговорен секретар, заместник-главен редактор и главен редактор в множество всекидневници, седмичници и списания - „Вечерни новини”, „Народна младеж”, „Работническо дело”, „Дума”, „Труд”, „Уикенд”, „Галерия”, „Ретро” и др. От 1988 до 1991 г. е кореспондент на различни български вестници в Москва. Публикувал е над 3 000 статии, репортажи, очерци, коментари, пътеписи и интервюта в печата. По негови сценарии са реализирани 4 телевизионни документални филми.

Близо две десетилетия е преподавател по „Графичен дизайн на печатните медии” и „Медиен мениджмънт и маркетинг” в СУ и УНСС. Автор е на книгите: „Българските мистерии на XX век”. От Фердинанд до Сергей”, „Български именник. Най-пълният тълкувател на личните имена”, „Досиетата проговориха. Биографична енциклопедия на агентите на ДС и военното разузнаване”, „Голям именник на българите. От Ана до Ясен.” и „Азбука на имената в България”.