Трио "Анимато" в състав: Михаела Генова и Теодора Димитрова (пиано) от класа на Нина Петрова, и Георги Александров - (ксилофон) от класа на Румяна Борисова, завоюваха ІІ награда, диплом и медал. Пианистката Нанси Колева бе класирана на ІІІ място в своята възрастова група. Със същото отличие бе удостоена и талантливата пианистка Анна-Мария Асенова от класа на Мариана Цолова. Дипломи за висок професионализъм бяха присъдени на музикалните педагози на младите инструменталисти.

Изпълненията в този раздел на конкурса оцени 3-членно жури - проф. Атанас Атанасов, проф. Йосиф Радионов и Пенчо Пенчев.

С медали се окичиха и певците от школата по изкуствата. На Ивет Николова от класа по пеене на Мариана Цолова бе присъдена ІІІ награда, диплом, бронзов медал и специалната награда на Руския културно - информационен център за изпълнение на руска песен. Ученичките на Цветана Илиева - Силвия Николова и Анастасия Ангелова, грабнаха награди съответно за оригинален аранжимент и диплом за отлично представяне.


В края на миналата седмица трима от певците на ОШИ "Добри Христов" Кирил Валентинов, Мила Емилова и Роксана Петрова, отпътуваха за САЩ заедно с учителката си Мариана Цолова. Там те ще участват в международни конкурси в Лас Вегас и Лос Анджелис.