В общинския кръг на състезанието се включиха пет отбора, съставени от ученици от началния курс - представители на градските училища „Кирил и Методий”, „Христо Ботев” и „Иван Вазов”, СОУ „Св. Климент Охридски” (Зверино) и Начално училище „Петко Славейков” (Роман).

Първият кръг на викторината включваше три задачи: „Познай и сподели”, тест с интердисциплинарен характер и „Подреди и съобщи”. Представянето на участниците оцени жури с председател Нели Петринска.

Отборите отговориха също на въпроси, свързани с живота и творчеството на Елин Пелин, Дора Габе и Братя Грим, решаваха математическа задача и игрословица и подредиха интерактивен пъзел. Всяко изпълнение на задачите носеше определен брой точки.

Накрая всеки от отборите представи драматизация на произведение от един от тримата автори по избор.

Победител във викторината стана отборът на романското училище "Петко Славейков”, който събра най-много - 37 точки Той се класира за областния кръг на състезанието, който ще се проведе през месец април във Враца. На второ място се наредиха СОУ "Иван Вазов” и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" с по 36 т., на трето - ОУ "Христо Ботев” с 33 т., а на четвърто - СОУ "Климент Охридски" (Зверино) с 30 т.

Всички участници получиха грамоти, сертификати и книги, осигурени от домакините, Издателство "Просвета” и охранителната фирма "Юнайтед секюрити" с управител Росен Умарски.