„Продължаваме с временната организация, строителите довършват всички дейности за пълното завършване и безопасност на пътя. Трафикът ще бъде двупосочен за всички превозни средства. Вече няма да се минава по обходните маршрути, което ще облекчи трафика в района. Пътуващите ще видят изпълнен целия участък между Мездра и Люти дол двупосочно в две ленти в посока. Ще остане старото движение в района на Люти дол в една лента двупосочно“, каза инж. Йордан Вълчев от АПИ.

Участъкът на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград ще бъде отворен за движение около два месеца и през април отново ще бъде затворен за втория етап на строителните дейности.

През това време ще бъдат ремонтирани най-тежките участъци от пътищата, по които минава отклонения заради разширението трафик. При следващото затваряне се очаква да бъде завършен мостът при врачанското село Горна Кремена, от където ще се насочи тежкотоварният трафик към Видин, за да не се прави големият обход през Плевен.

През пролетта трасето ще бъде затворено, защото ще продължи изграждането на тежките участъци между Лютидол и Новачане, както и двата пътни възела на Дърманци и Мездра, информира инж. Вълчев. По думите му до края на годината трябва да приключат строителните дейности по основното трасе и движението да бъде отново възстановено. При затварянето на отсечката, трафикът ще се пренасочва през прохода Петрохан и село Горна Кремена. През следващата година ще приключат дейностите само по пътни възли, като работата по тях няма да налага спиране на преминаващите автомобили.