Заседанието на Окръжния съд във Враца по делото за обира на местния клон на "Асет банк” беше отложено за пореден път днес. Процесът започна през октомври миналата година. След разстрела на 43-годишния Христо Георгиев при обир в столицата, в съдебната зала се явиха неговият брат Людмил Георгиев и столичанинът Иван Иванов, и двамата подсъдими за дръзката кражба.

Председателят на съдебния състав Лидия Крумова отложи делото поради необходимостта към съдебната преписка да се прибави смъртния акт на Христо Георгиев, за да се прекрати производството срещу него. Тъй като към обвинението на прокуратурата има и граждански иск, е необходимо да се конституират и наследниците на Ицо Полицая.

В хода на досъдебното производство преди време стана ясно, че откраднатата сума от банката е 85 000 лв. Те пък не били от инкасото на местни търговски фирми, а вноска по дълга на столична цигарена фирма. Останалите 6 бона били на различни частни лица, които по закон имат право да предявят иск към обирджиите.

Следващото заседание по делото за „Асет банк” е на 22 юли, съобщи говорителят на съдебната институция във Враца съдия Снежана Наумова.