© atletikabg

На прескоференцията присъстваха част от най-силните бегачи на България като Митко Ценов, Милица Мирчева, Йоло Николов, Християн Стоянов, Надежда Ангелова и Исмаил Сенанджи, както и Антон Бонов от БФЛА и Георги Георгиев – заместник-кмет на община Луковит.

От движението „Рън България“ съобщиха, че в петия сезон на веригата ще има 13 старта и благодариха на партньорите на веригата Нестле, Хавал, Поларис, Митвас и Спорт Депо. Началото ще бъде на 27 март в Луковит, а веригата ще завърши на 16 октомври в Дряново.

Организатори от няколко кръга от веригата в Перник, Видин и Габрово дадоха подробности за състезанията в техните градове.

Десислава Стойова от община Перник съобщи, че във второто издание на „Перник рън“, което е на 2 октомври, се предвиждат състезания по „Детска атлетика“ на старт финала и нощно бягане в деня преди основното състезание – 1 октомври.

Юлиян Иванов (община Видин) и Мирослав Радуканов (КЛА Радуканови) са организаторите на „Видин рън“ – шосеен пробег край река Дунав, които ще се проведе за първи път на 15 май. Те споделиха, че освен шосейния пробег са предвидени съпътстващи атлетически събития насочени към младите атлети. Два дни преди „Видин рън“ градът ще бъде домакин и на кръг от надпреварите за атлетически таланти „А1 атлетика за младежи“.

Най-добрият ни параолимпиец Християн Стоянов, който спечели сребърен медал от пара олимпийските игри в Токио на 1500 м, е рекламно лице на „Габрово найт рън“. Стоянов каза, че Габрово се готви за второто издание на уникалното нощно градско бягане. През 2021-а той бяга заедно с децата на късата дистанция на състезанието.

Пресконференцията завърши с награждаване на най-добрите бегачи на България и на град Луковит.

В следобедните часове на деня част от атлетите и организаторите, и екипът на „Рън България“ се включиха в занимание по „Детска атлетика“ на площада в Луковит с 80 деца. Всички деца получиха фланелки от „Нестле“ и грамоти от БФЛА.

Денят завърши с открита тренировка на Градския стадион в Луковит, на която Митко Ценов и Исмаил Сенанджи тренираха с деца от местния атлетически клуб „Атлетик 90“.


Източник: atletikabg.com