Лидерът на БСП в общината обясни, че Любенов се е съгласил с нейното становище, че това не би могло да реши проблема. Директорът на болницата споделил, че е потърсил от страна на Министерството на здравеопазването подкрепа, МБАЛ "Христо Ботев" да бъде финансирана чрез банков кредит, при добри лихвени условия, но нито една банка не им позволявала да усвоят такъв кредит, тъй като няма държавна банкова гаранция.

Дамяновска го е попитала, след като той е представител на държавата, защо няма подкрепата на държавата? Но не е получила конкретен отговор.

"Попитах и как така държи хората на минимална заплата. Попитах също ако той, както в момента е във Враца и получи инфаркт (да не дава Господ!), докато стигне до Монтана, какво ще стане. Той се съгласи с всичко", допълни Дамяновска.

Тя заяви, че ще внесе предложение от групата на БСП на следващата сесия на в Общинския съвет с декларация, подписана, ако я подкрепят, от всички политически партии. Добави, че Община Враца има 7% собственост на капитала на болницата и това им дава право да се обърнат към Министерството на здравеопазването незабавно и да поискат подкрепа от държавата за банкова гаранция, за да се нормализира финансовото състояние на болницата.

"И по закон не е възможно да се предлага на медицинските сестри по 560 лв. заплата. Те нямат прагове от минимално заплащане, а по-големи. Всичко, което сега става с тях и с нас врачаните е гавра. Моето мнение е, че Любенов не е в състояние да реши проблемите на болницата и бих му препоръчала да си замине там, откъдето е дошъл", каза в заключение Цветелина Дамяновска.