Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна със семейство Александър и Даниела Русеви и връчи грамота на талантливата пианистка за отличното й представяне.
”Ти си гордост за нас. Щастлив съм, че така достойно си представила не само себе си, но и нашия град. Пожелавам ти много бъдещи успехи и спечелени отличия”, се обърна към нея градоначалника.

Анна е ученичка във видинското Средно училище „Цар Симеон Велики”, а нейна преподавателка по пиано е Анна Илиева, която също присъства на срещата.

Александър Русев подари на Ценков своя Монография в знак на благодарност за обществената му ангажираност да помага на талантливите деца на Видин. От своя страна музикалният педагог Анна Илиева също благодари на кмета на Община Видин: „Искам да Ви поздравя за това, че отделяте време и внимание на даровитите деца. Това им дава кураж и стимул да работят още по-упорито. Продължавайте да ги подкрепяте, защото те са бъдещето на нашия град”.

Конкурсът за пиано „Нашите деца свирят Бах” е насочен към млади пианисти непрофесионалисти, които не учат в специализирани музикални училища. Той е уникално явление не само за България, но и за Европа.

Сред другите отличия на Анна Русева досега са бронзов медал от конкурса „Орфеева дабра”, който се провежда ежегодно в София, както грамоти и дипломи от други изяви. Тя е участвала в редица концерти в различни градове на България.