Срещата започва утре, на 16-ти април от 15.00 ч. Единственото, което трябва да направят потребителите е да са онлайн. Предаването на живо ще се осъществи през фейсбук страницата на библиотеката – fb.com/libvratsa, а за стриймингът ще се погрижи екипът на „Аз чета”.

Мария Донева е авторка на над 10 книги с разкази и стихотворения, и преводачка на други четири. Стихосбирките й печелят куп награди и верни читатели. Драматург е на Драматичен театър „Гео Милев“ - Стара Загора. Пише текстове за песни – в тази област най-успешният й проект е „Джазът пее на български“. Води младежки литературен клуб „Без заглавие”. От години се занимава с арт-терапия и е писала и поставяла пиеси заедно с деца и възрастни с психични заболявания и ментални увреждания в различни институции. Има блог, в който освен своите текстове в проза и поезия публикува отзиви за книги и спектакли. Шие кукли и други играчки.

По време на срещата поетесата ще изненада читателите с новите си стихове. Всеки може да се включи с въпроси към Мария Донева като ги напише в коментар под живото излъчване по време на разговора, да ги изпрати предварително до библиотеката като съобщение във фейсбук страницата fb.com/libvratsa или на имейл: libvratsa@libvratsa.org.