"Скъпи приятели, във вторник сутринта в 06.55 часа заедно с екипа ми се качваме на влака по линия София - Варна, където в първи вагон, второ купе ще направим приемна за пътуващите, съобщи по този повод в социалната мрежа Мая Манолова. На снимката е разписанието на гарите, където може да прецените на коя от тях ще ви е удобно да се качите. Ако някой от вас иска да се запише предварително, може да го направи на тел: 02 81 06 955, но не е задължително."

Първата спирка на бързия влак 2601 "Златни пясъци" София - Варна, с който ще пътува утре омбудсманът на Република България, е гара Мездра. Влакът от столицата пристига по разписание в Мездра в 8:27 часа във вторник, 6 ноември, и заминава в 8:28 ч.

Желаещите да се срещнат с Мая Манолова могат да се качат на влака от гара Мездра до гара Червен бряг, за да споделят с нея проблемите и въпросите, които ги вълнуват.

След приемната във влака, в 15:30 часа Манолова ще се срещне в Областната администрация във Варна с бивши служители на фалиралата авиокомпания "Ер Виа" във връзка с неизплатените им заплати. По-късно омбудсманът ще разговаря с ръководствата на Окръжния и Районния съд в морската столица във връзка с предложенията за създаване на специализирани съдебни състави и щадящо правосъдие по отношение на деца в родителски конфликт.