Около една година обвиняемият Р.Б. съжителствал на съпружески начала с М.М. Първоначално обитавали квартира в гр. Велико Търново, където жената била студентка. След като разбрал за бременността й, станал раздразнителен и започнал да упражнява системен психически тормоз спрямо нея. Първоначално отправял обиди и закани от различно естество, проявявал безпричинна ревност. Впоследствие това прераснало във физическо насилие. Пострадалата не споделяла за случващото се с близките си, нито подавала жалби в полицията.

След дипломирането на М.М., двамата се прибрали в гр. Видин и заживели в жилището на обвиняемия. И след раждането на детето им той продължил да упражнява постоянен тормоз спрямо жената, проявявал агресия, нагрубявал я, отправил закана с убийство.

На 24.08. 2021 г., подпомогната от близките си, пострадалата заедно с детето си се преместила при майка си. Посетила лекар за освидетелстване от нанесения й от Р.Б. побой и подала в съда молба за защита от домашно насилие.

Въпреки издадената заповед за незабавна защита от домашно насилие, обвиняемият продължил да търси контакт с М.М. Молил я да оттегли молбата си с увещания да промени своето поведение. Тя го направила и делото било прекратено.

Вместо да изпълни своето обещание, Р.Б. продължил да упражнява физически и психически тормоз, както спрямо жената, така и спрямо нейни роднини. Вследствие на това тя била принудена да подаде жалба в полицията и да сигнализира за отправените спрямо нея закани за убийство.

В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на обвиняемия. Било е установено, че мъжът има издадено разрешение за носене и употреба на служебно късо огнестрелно оръжие във връзка с осъществяваната от него дейност като охранител. От справка за съдимост на Р.Б. е видно, че той е осъждан през 2017 г. за причиняване на средна телесна повреда, като впоследствие е реабилитиран по право.

Разпитан в качеството на обвиняем той не се е признал за виновен в извършването на деянието, като е заел защитна позиция.

Предстои делото да продължи в съда.