Включени са още утвърждаване на мерки във връзка с COVID 19, Приемане на годишен план за ползване на дървесина през 2022 г. и определяне на начални тръжни цени при провеждане процедури за продажба на дървесина, предложение за предоставяне на безвъзмездно ползване по реда и условията на Наредбата за управление, разпореждане и ползване на спортни обекти - общинска собственост.

Съветниците ще обсъдят актуализацията на тарифите за таксиметровия превоз на пътници на територията на общината.

Общинарите ще разгледат предложенията за решаването на проблема, относно жалбата от граждани, живеещи в квартал „Лещака”.

Последната точка от дневния ред включва питане от д-р Ивайло Тодоров и групата общински съветници „Обединени вдясно“ за предприетите действия от страна на общинската администрация спрямо ВиК – Мездра, за своевременното информиране на обществеността за спирането на водоснабдяването поради аварии и строително - монтажните действия по реконструкцията на водоснабдителната система; за срока на изпълнение на подмяната на основните водопроводи и кой ще възстановява засегнатите участъци.

В питането са поставени и въпросите за собствеността на търговските обекти от веригата „Лафка“, за срока на договора, регламентиращ монтажа и функционирането им и има ли непогасени задължения на собственика към общината, както и визията на общинска администрация за съдбата на затворените търговски обекти.


Заседанието на Общински съвет – Мездра може да гледате пряко от 14.00ч. по ТВ „Враца”.