Относно неразплатените задължения към "БДЖ - Товарни превози" ЕООД през мандат 2015-2019 г. за ползване залата на Дома на железничаря, изпълняващия длъжността кмет на общината Сашо Илиев не даде конкретен отговор за размера на задълженията. Той отговори завоалирано, че Община Мездра е заплатила само за провеждането на "Екопак - Детско шоу", Празниците на Искърското дефиле и Празниците културата "Мездра - май 2019".

На въпроса защо и по какви причини градските училища е трябвало сами да заплащат наема и озвучаването на залата, при условие, че са част от събитията в Празниците на културата "Мездра - май 2019", Илиев се измъкна с оправданието, че всяко от тях е второстепенен разпоредител не делегирания бюджет и не са включени в договора. Т. е., училищните юбилейни концерти са част от културната програма на"Мездра - май 2019", но не са включени в договора?!

Затова пък за новородения празник през този мандат - "С Вяра, Надежда и Любов за община Мездра", тази година са похарчени 14 860 лв., от които 2 000 са от дарения, с гордост отчете Сашо Илиев.

На останалите питания той отново отговори половинчато, като отрече категорично ползване на общинската аудио- и видеотехника в предизборната кампания на Коалиция "БСП за България", което предизвика смях в залата.