© Община Мездра

За сметка на това, в унисон с народната поговорка "с трици маймуни лови", концертът завърши с помпозна заря, която струва поне няколко хилядарки - грешни пари, хвърлени на вятъра. Мимолетният ефект: лай на бездомни кучета по площада, луднали аларми на колите и… кокошки, спрели да носят. "Тоа па голема заря направи - като за последно!", коментира по този повод възмутена свидетелка на предизборното позорище.

© Община Мездра

Междувременно социалната мрежа прегря от жлъчни коментари във връзка със задълбочаващия се проблем с честото спиране на водата в гр. Мездра. Ето част от мненията на хората:

"Нема вода, ама па Веско Маринов пее..."

"Кога ще дойде водата, че имам за миене?!? Че даже я и платих днес, и… хоп - след половин час няма вода!"

"От 08:30 до 22:30 нямаше вода заради тази реконструкция! 21 век - 23:00 часа да грееш вода на котлона и да се къпеш с канчето - БЕЗЦЕННО! Пародия!"

"Видимо е, че има проблем в града. Градските проблеми се решават от градоначалника - кмета. Следователно той, кметът, трябва да вземе решение на проблема с водоснабдяването на града. Без значение сега или преди. Когато има проблем се взимат решения за отстраняването им."

"Да кажем, че не кметът решава кога да се смени водопреносната мрежа. "ВиК"-а, доколкото знам, е отделно звено, но все пак потърпевши са жителите на Мездра и общината, което от своя страна е работа на кмета. Сигурен съм, че има механизми, начини или поне да се опита да се направи нещо, което поне засега липсва от страна на общината. Цялостната подмяна със сигурност ще струва милиони, които едва ли са по силите както на "ВиК"-а, така и на кметството… Но има програми, проекти и куп неща, по които поне могат да се правят опити. Такива липсват, иначе щяха да се похвалят на сайта.

А какво се получава? За изборите почваме замазващи очите ремонти на улици и естествено заря... Меко казано, за мен е глупаво, защото ни смятат за малоумни, ако се вържем отново на такива изпълнения..."