Гъба за миене на съдове - цветът има значение

Миенето на чинии не е сред любимите ни домакински задължения. Не е чудно, че повечето хора решават да си купят съдомиялна машина, която ще измие повечето ни прибори, чинии и чаши. За съжаление, не всичко е предназначено за миене в това устройство. Затова понякога все пак трябва да вземете цветни гъби за чинии.

Според експерти всеки цвят трябва да има свое специално предназначение. И не става въпрос само за разделянето на по-твърди и по-меки страни.

Кой цвят за какво е предназначен?

Експертите са посочили, че най-меката гъба е жълтата. Тя е предназначена за измиване на стъклени съдове. Жълтата гъба се използва за премахване на петна, а не за отстраняване на стари замърсявания – предназначена е да осигури повърхности без драскотини.

Синята гъба може да се използва по подобен начин и трябва да се използва за почистване на много деликатен порцелан. Интересното е, че става и за миене на тигани. Неговата мекота спомага за поддържането на тигана в добро състояние в продължение на много години. Не разрушава специалното покритие.

Експертите смятат, че червеният/розовият цвят на гъбата е знак за средна твърдост. Както предполагат, това е оптималният избор. Тази гъба ще работи еднакво добре за почистване на стъклени съдове и ще се справи с по-сериозни замърсявания. Обикновено червените гъби оставят драскотини по повърхността на съдовете. Тя е идеална за предмети, които изискват повече търкане като чаши от кафе и тави.