Освещаването на стенописите ще стане в 9.00 часа утре, а от 9.30 часа е празничната литургия по случай храмовия празник на боденската църква. Ще бъде даден и курбан за здраве и благополучие на миряните от селото, информира в аванс кметът на Боденец Емил Иванчев.

Стенописната украса на вътрешно храмовото пространство е дело на врачанския художник Явор Венчев и на неговия колега от Бургас Жечо Попов. Зографията е извършена по проект, одобрен от Врачанския епархийски съвет, като нейната стилистика е изцяло съобразена с духа и традициите на Българската православна църква.

Димитровден ще честват утре и жителите и гостите на Царевец. По случай Деня на селото и храмов празник на тамошната църква "Св. Димитър” в нея също ще бъдат отслужени тържествена литургия и водосвет. Богослужението ще извърши протойерей Данаил Цинцарски.

Организаторите от Кметство Царевец и Народно читалище "Просвета 1928” са подготвили празнична програма с участието на танцов ансамбъл "Мездра” и на женската певческа група "Белокаменица” при местното читалище.