По думите му от тази сутрин комисия от общинската администрация посещава засегнатите къщи, за да описва щетите. В общинския център има наводнени домове, жилищни блокове, мазета, разрушена предпазна дига. „В с. Ракево след миналогодишните наводнения изготвихме проект, но засега нямаме никакво финансиране. Там в момента отново са наводнени училище, детска градина и един квартал“, посочи Доков. Засегнати домакинства има и в селата Главаци, Галатин, Ботуня. „Ние сме в такъв географски район, където има повече дерета, долове и виждаме всички какво се получи от тези скатни води“, обясни още кметът на общината.

Той допълни, че за разлика от засегнатите от пороя населени места в община Враца, в Криводол няма доброволци, които да помагат на пострадалите.

Кметът се надява линиите за подпомагане, обявени и от министър-председателя Николай Денков да заработят бързо, защото на много места в наводнените помещения електроуредите са изгорели и хората имат нужда най-вече от такава помощ.

В рамките на провелия се областен щаб за защита при бедствия кметът на Враца Калин Каменов запозна министър-председателя Николай Денков с актуалната
обстановка в село Лиляче, съобщават от общинската пресслужба.

“Проливният дъжд нанесе щети за близо 6 млн.лв. Компрометирани са над 26 улици, а голяма част от къщите са наводнени. Надявам се с подкрепата на държавата да успеем да възстановим инфраструктурата в селото и да изградим допълнителни предпазни съоръжения по поречията на реките” - коментира Каменов.