Шефът на Районното управление на МВР - Монтана главен инспектор Илиян Филипов припомни, че полицията никога не иска от гражданите пари за съдействие и за пореден път ги призова да не се доверяват на обаждания по телефона, които не са проверени.

Само от началото на тази година в гр. Монтана са станали 42 телефонни измами, при които жертвите са дали над 250 000 лв. Те обикновено са самотници, които трудно се ориентират в обстановката и са много доверчиви, обяви полицейският шеф. Той съобщи, че мерките за неотклонение на двете групи измамници са потвърдени от Окръжния съд в Монтана и те ще останат в затвора до произнасяне на присъди срещу тях. При залавянето на измамниците са открити голяма част от взетите от тях пари.

"Независимо дали са мулета, за нас те са главните и основни престъпници, защото прибират парите, подчерта Филипов. С решение на прокуратурата ще бъдат съдени за пране на пари. Единият от тях си е закупил къща в село Сумер с плячката от измамените баби и дядовци. Двамата ало измамници от Вършец са малограмотни, живеели в паянтови постройки преди да се захванат с престъпния бизнес. Не сме се отказали да търсим тарторите, напоследък излизат телефони от Румъния, ще търсим съдействието на румънските власти. Целта ни е да им се наложи адекватно наказание”, допълни полицейският шеф.