Дуетът Моника Велчева и Жанита Антонова спечели бронзов медал в направлението "Забавна и популярна музика” в трета възрастовата група - от 12 до 14 г. Младите мездренски таланти впечатлиха авторитетното жури, в което влизаха композиторът Хайгашот Агасян и поппевицата Мими Иванова, със своите изпълнения на песните „Планетата на децата” и „Цветът на надеждата”, с които нашата страна се представи на Детската Евровизия през 2014 и 2015 г.

Много добре в същото направление при най-малките - деца от 4 до 7-годишна възраст, се представи 4-годишната Йоана Лиловска, която заслужи сребърен медал и диплом. Възпитаничката на ОДЗ 2 „Слънчице” изпълни песните„Моята кукла Барби” и „Мечти”.

Междувременно шестокласничката в ОУ "Христо Ботев” Йована Василева се класира на трето място в Националното състезание "Ключът на музиката" за ученици от IV до VII клас. В заключителния етап на състезанието взеха участие над 800 ученици от цялата страна, които демонстрираха под формата на тест знанията и уменията си, придобити в рамките на учебните програми по музика. Йована зае призовото трето място в конкуренцията на 163-ма свои връстници.