Очаква се догодина да завърши строителството на отсечките от Ботевград до Мездра, между Видин и Макреш, и пътен възел "Бела". Прогнозата е пълното завършване на отсечките в строеж да е до края на 2025 г. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, който представи параметрите на бюджета пред Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание.

Над 1,7 млрд. лв. са заложени за капиталовата програма на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в проектобюджета за 2024 г. Включени са 253 обекта ново строителство и основни ремонти на пътна инфраструктура, завършване на ВиК обекти, енергийна ефективност на жилищни сгради, укрепване на свлачища и брегоукрепване и др.

Предвидени са средства и за проектиране. Сред ключовите обекти, които ще бъдат проектирани през 2024 година, са модернизацията на пътя Монтана - София с тунел под Петрохан, който обаче ще бъде с по-големи габарити, и обходният път на Враца, съобщи още министър Цеков.