Очаква се в тазгодишното издание на шосеен пробег "3 март” да стартират повече от 200 атлети на възраст от 5 до над 30 години, между които и дузина медалисти от националните шампионати в зала и на отрито. Спортен клуб Атлет (Мездра) ще бъде представен от 19 състезатели: Митко Ценов, Иво Балабанов и Александър Колов при мъжете, Ива Воденичарова при жените, Дева-Мария Драгиева при девойките старша възраст, Иван Драгановски при юношите младша възраст, Ива Митова иДенис Владимирова при момичетата V-VI клас, Мелани Венциславова, Алекс и Кристиян Петровски при момчетата и момичетата III-IV клас, Димитър и Тони Воденичарови, Даниел Коловски, Магдалена Мирославова, Никола Стоичков, Ралица Йолова, Сияна Митова и Светлин Стоянов при момчетата и момичетата I-II клас. Поради служебни ангажименти няма да може да вземе участие състезаващият се треньор Йоло Николов.

Съгласно регламента участниците ще бъдат разделени в седем възрастови групи - момчета и момичета I-II, III-IV, V-VI и VII-VIII клас, юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени. Те ще се съревновават на дистанции от 300 до 5000 м.

Наградният фонд на шосейния пробег е 2560 лв. Организатори на събитието са Община Мездра и СК Атлет. Официалното откриване е утре в 10:00 часа, а награждаването на призьорите по програма е в 12:30 часа.