© Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца

За първи път тази година чрез библиотеката, градът ни беше домакин в Национална кампания „Зелено четене“. Само за ден, в парковете и градините на Враца бяха поставени общо 50 книги, дарени от български издателства и автори. Кампанията тази година премина под мотото „Книгите сами ни намират“. Организирана беше и литературна среща, чийто специален гост беше популярната българска писателка Теодора Димова.

Даден беше и официален старт на инициативата „Изпрати ни картичка“, посветена на 70 години от създаването на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца.

Изявените библиотеки и библиотекари бяха отличени в седмото издание на регионалния конкурс, организиран от Териториалната секция на Българската библиотечно-информационна асоциация във Враца.

В истински празник в Криводол се превърна и представянето на сборника „Трапеза и традиции – храни и напитки от Северозападна България“, който съдържа материали от Осемнадесетата регионална краеведска конференция „Миналото на родния край – послание към бъдещето“.

Програмата завърши с откриване на изложба, посветена на значимостта на пчелите и финалната на сезона среща на съботната работилница за емоции за родители с детски психолог Надежда Евгениева на тема: „Поставяне на граница и родителски стилове на възпитание“.

Източник: libvratsa.org