При необходимост от съдействие българските граждани в Ливанската република могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: CONSULAR.BEIRUT@MFA.BG.

Тази нощ израелската армия обяви, че е убила няколко командири на „Хизбула“ в Южен Ливан, предаде Франс прес. Атаката е била извършена от изтребители. В изявлението, публикувано в „Телеграм“, пише, че при нападението са били убити командващият ракетното подразделение на „Хизбула“ Мохамед Али Исмаил, неговият заместник "и други терористи".

Вчера Израел нанесе въздушни удари в южни предградия на Бейрут, включително по централата на „Хизбула“. По последни данни на ливанските власти при атаките в столицата са били убити най-малко шестима души.

Националната новинарска агенция (ННА) на Ливан съобщи за 11 израелски въздушни атаки в южни предградия на Бейрут тази нощ до момента.


Източник: dnes.bg