Темпото на двубоя през първите 20-ина минути бе много ниско, а интересните положения тотално отсъстваха. В 28-ата минута главният съдия Любослав Любомиров вдигна втори жълт картон на халфа на гостите Димитър Пройчев, който спря бърза атака на домакините.

В 54-ата минута Аспарух Смилков отправи много добър изстрел, който премина на сантиметри от целта.

Отговорът на "сините" бе повече от перфектен. Звездата на тима Антон Карачанаков откри резултата в 56-ата минута, когато опитният атакуващ футболист засече с крак центриране от левия фланг.

В 69-ата минута Стефан Каменов спечели дузпа. Халфът на Монтана проби в наказателното поле, а Куфре Ета го събори. Реферът не се поколеба и отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Антон Карачанаков, който не пропусна да забие втория си гол в мрежата на Кирил Георгиев.

В 75-ата минута домакините се върнаха в мача, след като Димитър Буров задържа футболист в наказателното поле, а съдията посочи бялата точка. Симеон Бояджиев застана зад топката и не пропусна да намали резултата.

До края на срещата "червените" се опитаха да стигнат до точката, но отбраната на Монтана се справи и заслужи важния успех. По този начин "сините" събраха актив от 32 точки, колкото има и Беласица.

Източник: sportal.bg