Двубоят започна мечтано за гостите, които откриха резултата след само 120 секунди игра. Красимир Илиев центрира в наказателното поле към Джунейт Яшар, който с глава майсторски матира Петър Петров.

Отговорът на Монтана бе моментален. В 7-ата минута Мартин Сандов достави подаване към Борислав Дамянов, който се извиси и с глава изравни резултата.

Две минути по-късно "сините" направиха пълен обрат. Фудил Идрис се разписа с удар от около 16 метра. С асистанция се отличи авторът на първия гол Борислав Дамянов.

В 43-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като главният съдия Ивелин Занев изгони Джеферсон, който изби топката с ръка, която влизаше във вратата. До ситуацията се стигна след грешка на Благой Макенджиев, който изпусна центриране, след което Костадин Ничев се опита да поправи грешката, но изчистването му с глава нацели горната греда, а кълбото попадна във футболист на домакините, който се опита да се разпише, но Джеферсон изби с ръка. Реферът посочи бялата точка, а зад топката застана Димитър Буров, който стреля в десния ъгъл, но Благой Макенджиев спаси.

В 59-ата минута Борислав Дамянов отново застраши вратата на "жълтите", но Благой Макенджиев се справи.

В 70-ата минута Тони Иванов центрира от десния фланг по земя към Борислав Дамянов, който без проблеми заби втория си гол в сблъсъка.

Десет минути по-късно Борислав Дамянов реализира своя хеттрик с плътен удар с левия крак от границата на наказателното поле.

До края на срещата домакините контролираха изцяло събитията на терена и логично стигнаха до разгромния успех.

По този начин Монтана се доближи на две точки от шестото място, което се заема именно от Крумовград.

    Източник: sportal.bg